HILVERSUM NIKE OPEN – 1E LUSTRUM MET PITTIG GOLF

Even hadden we een deja vu naar vorig jaar… Bakken regen in de dagen voorafgaand aan de grote dag en bijna het back-up plan in werking. Maar op zaterdag rond een uur of vijf brak het zonnetje door en konden de greenkeepers na een sluiting van de baan op vrijdag en zaterdag de baan tip top maken. Met een stimp van 9.1 en dit jaar voor het eerst van de back-tees! Pin posities op KLM Open dag 4 – ga er maar aan staan…

Het werd een Hilversumsch feestje. Piet Hein Bakkenes en Samarth Kumar leiden in de ochtendronde. In de loop van de dag neemt de wind toe en ploeteren de 36 holers wedstijd zich door hun middagronde. “De baan heeft ons verslagen” zuchtte Willem Patijn die drie weken eerder nog runner up werd bij de jeugdclubkampioenschappen. “Ik kom weer als het medal tees zijn”, schudde Hidde Kats – Defending Champion 2016 – zijn hoofd. Piet Hein bleef overeind en won met 151 slagen. Met overmacht, maar liefst 7 slagen op de nummer 2 Jens Houtepen. Jens won wel de beste netto score met 68 STF.

De dames kwamen sterk terug in de middag, maar liefst vier speelden er onder de 80. Dat was is de ochtend nog niet gelukt. Daphne van Son speelde daarmee een knappe 158 en Noa van Beek had de beste netto score met 70 STF.

Bij de 18holes stableford zijn de Hilversumspelers duidelijk in het voordeel. Bij de jongens wint Luke Friederich met 36 punten en bij de meiden is de overall winnaar Annabelle Kok met 38 punten.

Uitslagen Hilversum Nike Open 10 september 2017
Categorie I -36 holes back-tees