Welkom op de website van de Hilversumsche Golf Club

De Hilversumsche Golf Club, aan de Soestdijkerstraatweg 172 bij Hilversum, ligt middenin het bos- en heidegebied dat zo kenmerkend is voor het Gooi. De bosbaan is ruim 100 jaar oud en dat historische karakter vindt u terug op alle holes.

De baan is oorspronkelijk ontworpen door de bekende baanarchitect Harry S. Colt en is, qua inpassing in het landschap en verdere ontwerpeigenschappen, een typische “Colt-baan”. De bekende baanarchitect  Kyle Phillips heeft de baan in meer recente tijd onder handen genomen; de laatste aanpassingen zijn in 2010 voltooid. Daarmee voldoet de baan, met behoud van het oorspronkelijke karakter, weer aan de eisen van de tijd: de ” Hilversumsche” meet 6.303 meter van de heren back-tees en 5.391 meter van de dames back-tees.

De Hilversumsche is 27 keer gastheer geweest van het Dutch Open, de laatste maal in 2012. De geonduleerde smalle fairways, de lange par-4’s en de goed gepositioneerde greens vormen zowel een echte uitdaging voor iedere golfer op elk niveau, als ook de achtergrond voor het magnifieke, rustige landschap.

De club heeft circa 1.000 leden, er is een actief wedstrijdprogramma en de jaarlijkse golfweek is een van de gelegenheden waar de leden graag hun vrienden laten deelnemen aan het typische clubleven van de “familieclub” de Hilversumsche Golf Club.

In oktober 2015 is besloten het huidige clubhuis te gaan vervangen. Een van de uitgangspunten daarbij is geweest dat de huidige uitstraling van gastvrijheid, warmte en gezelligheid bewaard zullen blijven. Kortom, de 19e hole zal de 19e hole blijven.

Namens het Bestuur wens ik u veel speelplezier.

Floris Deckers
Voorzitter

Schermafbeelding 2015-11-25 om 16.54.44

 

 

 

 

 

 

 

 

Schermafbeelding 2015-11-25 om 18.07.43